Cristian Ţopescu va fi ambasadorul cultural al Bisericilor Fortificate din Transilvania


Cunoscutul jurnalist sportiv Cristian Ţopescu va fi ambasadorul cultural al Bisericilor Fortificate din Transilvania, se arata într-un comunicat al Bisericii Evanghelice din România.
Funcţia de Ambasador Cultural al Bisericilor Fortificate este o funcţie onorifică şi are menirea de a susţine cauza Bisericilor Fortificate din Transilvania în spaţiul public.
“Ca ambasador cultural al Bisericilor fortificate, se precizeaza in comunicat, domnul Ţopescu a fost instalat pentru probitatea sa profesională şi etică, dar şi pentru faptul că Bisericile fortificate şi sportul au în comun participarea oamenilor indiferent de categoria socială căreia îi aparţin. Dacă la sport, acesta nu trebuie explicat, la Bisericile fortificate putem aminti că ele nu au fost construcţia unor nobili sau clerici, ci au fost construite, folosite, apărate şi întreţinute de către comunitatea locală a satului. Fără a face distincţie între oameni, fiecare persoană avea în timp de război un loc de refugiu, dar şi în timp de pace obligaţiile de întreţinere erau egale, asumate prin vecinătăţi şi bresle. Dorinţa proprietarului juridic al Bisericilor fortificate, Biserica Evanghelică din România, este, ca din nou comunităţile locale să se identifice cu aceste edificii istorice, cu toate că structura etnică a localităţilor nu s-a schimbat. În acest proces, persoana domnului Ţopescu poate fi un mijlocitor’, susţin, în comunicatul de presă, reprezentanţii Bisericii Evanghelice din România.

Citeste mai mult aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s